Rozkvitnutý máj vystriedali slnečné mesiace. V tomto článku sa vrátime k udalostiam, ktoré, ak ste ostatné dva mesiace v ADELI neboli, potrebujete určite vedieť!

ADELI míľa

V ADELI funguje disciplína a na „výstrelky“ tu nie je miesto. Pre spestrenie terapie sa však čas nájde. A tak sme vymysleli ADELI míľu. Čo mohlo byt kritériom ocenenia behu? Štýl, rýchlosť, fair play a tímová hra? Ako komu vyhovuje! Dôležité je trochu spestriť všedný deň a neprestať sa hýbať! Pohyb a kyslík rozbúchajú srdiečko, rozprúdia radosť a to sú všetko dobroty pre naše telo. Ďakujeme Claudii Poidock za moderovanie súťaže, v štyroch svetových jazykoch sprevádzala štyri etapy súťaže!

Všetky fotky tohto pestrého zážitku môžete si pozrieť TU a TU.

Vzdelávajme sa v sfére diagnóz

V rámci sociálnej zodpovednosti a vzdelávania verejnosti sme sa venovali diagnózam ako infarkt miechy, SMA, svalová hypotónia a hypertónia. Spinálna muskulárna atrofia (SMA) je veľmi aktuálnou témou v dnešnej dobe: deťom do 2 rokov sa dá pomôcť vzácnym a veľmi drahým liekom, avšak o jeho dostupnosť sa stále bojuje. Prirodzene, čo vzala choroba, treba vybudovať intenzívnou rehabilitáciou. Článok reportéra Jána Krempaského zo SME o SMA nájdete TU.

Ďalšie články si môžete prečítať tu:

Prečo Daniel Hevier navštívil ADELI?

Jednoducho: preto že výnimoční ľudia navštevujú výnimočne miesta! ADELI je výnimočné a spisovateľa Daniela Heviera netreba predstavovať.

“Ďakujem Vám, že ste ma prijali a že ste mi dali veľa sily, ktorú sa pokúsim ďalej rozdávať” – takými slovami sa s nami lúčil náš vzácny hosť. Slovenský spisovateľ, výtvarník i hudobník Daniel Hevier sa tiež ocitol pred objektívom nášho fotografa Romana Benického. Pridali sa davy pacientov, terapeutov, sestričiek, lekárov a asistentov a pod taktovkou riaditeľky Nadácie ADELI Zuzany Cyprichovej už vzniká nový charitatívny kalendár na rok 2024 s názvom SILA SLOVA. Prezradíme malé tajomstvo: kalendár bude obsahovať prvky Meta Communication, nálepky známej alternatívnej komunikácie. Kalendár tak bude slúžiť aj pacientom, ktorí nekomunikujú verbálne, na plánovanie svojho času.

Foto reportáž z návštevy môžete vidieť TU.

Deň matiek – deň vďačnosti našim maminám

Každá matka je výnimočnou ženou, naše ADELI – mamy sú ešte výnimočnejšie, lebo starajú sa o ľudí so špeciálnymi potrebami, čo vyžaduje oveľa viac času, námahy, trpezlivosti, pochopenia, zmierenia sa… Aj my sme vďační a ctíme mamy. Opäť niekoľko mamín využilo tradičný darček, strih u kaderníčky Jarky priamo u nás v budove.

Dr. Vladimír Petrov

Naši klienti si možno pamätajú doktora Petrova, jedného zo zakladateľov ADELI Medical Center a lekára, ktorý skoncipoval kompletný rehabilitačný program ADELI. Po viac ako 10 rokoch, v priebehu ktorých ordinoval vo vlastnej ambulancii, sa vrátil do ADELI. Ako konzultant bude viesť semináre s terapeutmi na tému dynamickej proprioceptívnej korekcie – metódy, podľa ktorej pacienti cvičia v ADELI obleku. Spojenie dlhoročných skúsenosti terapeutov ADELI a profesionála v oblasti neurológie Dr. Petrova je významným prínosom do ešte lepšieho zlepšenia zdravia našich klientov.

ADELI sa na krásne Zdravé popoludnie presunulo do hlavného mesta!

V polovici júna nás srdečne privítala Bratislava. Ľudia sú totiž zvedaví, ako svoje zdravie nezanedbať. V obchodnom centre Nivy sa uskutočnilo „Zdravé popoludnie“ v rámci ktorého ADELI skvelo odprezentovalo Diagnostické centrum, rehabilitáciu pre najmenšie bábätká v oddelení BabyMed, post-covidovú rehabilitáciu, neurorehabilitáciu pre seniorov ako aj Nadáciu ADELI. Hostia dostali rady ohľadom svojho zdravia a prispôsobenia sa životu po prekonaní cievnej mozgovej príhody, po traumách a iných diagnózach, obmedzujúcich pohyb, príjem stravy  a komunikáciu. Na pódiu v rozhovoroch nás reprezentovali medicínska riaditeľka MUDr. Kristína Saienko – Šugárová, PhDr. Nataša Haringová, MUDr. Inna Durda a riaditeľka Nadácie Ing. Zuzana Cyprichová.

Fotoreportáž môžete vidieť TU.

Ak ste s nami spokojní, napíšte nám referenciu na Facebook!

Všetko ale sa nám nezmestilo do tohto Newslettra a stále stojí za Vašu pozornosť si prosím pozrite na nasej Facebookovej stránke, kam vás srdečne pozývame! Vysoko si budeme tiež ceniť, ak svoju skúsenosť s ADELI zvečníte v referenciách priamo na facebookovej stránke. Vopred ďakujeme!

S pozdravom,

Váš ADELI tím