Izabelka Mišechová

Izabelka sa poponáhľala na svet a narodila sa ako predčasniatko v 27. týždni. V nemocnici musela pobudnúť dlhé a náročné 3 mesiace, bol to skutočne veľmi ťažký štart pre také malé drobčiatko. Prekonala CMV infekciu, žltačku, musela dostať transfúziu krvi, mala lézie na mozgu a retinopatiu, pre ktorú musela podstúpiť laserovú operáciu očí. Dôsledkom predčasného pôrodu a všetkého, čo v nemocnici prekonala, Izabelke diagnostikovali DMO.

Zdravie pre Izabelku nie je samozrejmosťou a jej boj o plnohodnotný život je náročný. Doma usilovne s maminkou niekoľkokrát denne cvičí, hlavne bobath metódu. Izabelka – večne usmiate slniečko – bude mať tento rok v júni už 3 roky. Vie sa pretočiť na bruško, vzoprieť sa na rúčkach a zdvihnúť hlavičku, sama pekne sedí a turecký sed jej tiež nerobí problém. Sama síce ešte nedokáže chodiť ani stáť bez opory, ale keď ju postavia na nožičky, snaží sa našľapovať, vidno, že sa nevie dočkať chvíle, kedy nôžky konečne budú poslúchať.

Pre Izabelkinu mamičku je každý malý dcérkin krôčik veľkou radosťou, veď je pre ňu stredom vesmíru. Rehabilitačné pobyty v ADELI Medical Centre dievčatku veľmi pomáhajú, a preto v nich treba ďalej pokračovať.

Izabelkina mamina hovorí: „V rehabilitáciách budeme usilovne pokračovať. Verím, že tento náš boj vyhráme a že spoločne s dobrými ľuďmi, ktorí nás podporujú, sa nám ju podarí rozhýbať, bude sa môcť začleniť medzi svojich rovesníkov a zažiť krásne detstvo i ďalší šťastný život.“

Ďakujeme, že svojím príspevkom meníte osudy konkrétnych ľudí a dávate im šancu na lepší život.

KAŽDÝ KROK SA POČÍTA

Nadácia ADELI, neurorehabilitácia, príbeh Izabelky