Glória Vieriková

Glória sa narodila ako drobučké predčasniatko, keďže sa pôrod rozbehol o 3 mesiace skôr, musela prísť na svet. Musela bojovať sama, sama dýchať, ešte nedokázala skoordinovať sanie mlieka s dýchaním a prehĺtaním. Trvalo celú hodinu, kým dokázala spapať len pár mililitrov mlieka. S maminkou strávil 3 týždne na jednotke vysokošpecializovanej starostlivosti a takmer 2 mesiace na jednotke intenzívnej starostlivosti.

Mentálne je Glória veľmi šikovná, no brzdí ju hrubá motorika. Oblasť bruška a chrbátika je hypotonická a končatiny má stiahnuté a kŕčovité. V dôsledku DMO pravostrannej hemiparézy sa jej skracuje šľacha na pravej nohe a pravú ruku má len pomocnú.

Glória s maminkou 3 – 4x denne cvičí Vojtovu metódu , čo je časovo aj fyzicky náročné. Absolvovali niekoľko intenzívnych rehabilitačných pobytov v ADELI Medical Centre v Piešťanoch. Glória má momentálne niečo vyše 2 roky a začína sa stavať na nohy popri nábytku. V ADELI ju pekne naštartovali, naučila sa správne pohybové vzorce, pokroky boli viditeľné hneď po prvom pobyte. Aby sa postavila na vlastné nohy a rozhýbala pravú stranu tela, potrebuje ďalej intenzívne rehabilitovať. Tak bude môcť predísť vážnejším problémom či operáciám.

Najväčšou túžbou celej rodiny je, aby Glória bola zdravé a šťastné dievčatko. Maminka hovorí: „Keďže som ju nedokázala donosiť, tak jej to dlžím a spravím pre ňu všetko, čo bude v mojich silách. Verím, že aj vďaka poctivému cvičeniu a kvalitnej rehabilitácii sa naše sny stanú skutočnosťou.“

Ďakujeme, že svojím príspevkom meníte osudy konkrétnych ľudí a dávate im šancu na lepší život.

KAŽDÝ KROK SA POČÍTA

Glória Vieriková Nadácia ADELI neurorehabilitácia