Daniel Móri

Daniel má 33 rokov a pred svojou nehodou pracoval ako manažér v kine, neskôr v Čechách v Zlíne ako technik premietacích zariadení. Zabezpečoval premietanie na letných filmových festivaloch na Slovensku aj v Čechách. Osudného dňa, 13. januára minulého roku, mal s priateľkou cestou do Čiech vážnu autonehodu. Po prevoze vrtuľníkom do nemocnice v Brne ho ihneď operovali. Bol to však veľmi vážny stav. Mal početné vnútorné zranenia a zlomeniny, pomliaždené pľúca a krvácanie do mozgu, čo spôsobilo stratu pamäti, reči a nehybnosť celej pravej strany tela.  Po troch týždňoch ho previezli do nitrianskej nemocnice v bdelej kóme, ktorá trvala ďalšie 3 mesiace. Napriek nepriaznivým lekárskym prognózam sa však Danielov zdravotný stav začal zlepšovať a v júli mu lekári dovolili vrátiť sa domov.

O mesiac nato vďaka láskavej podpore rodiny Sokolovej mohol absolvovať rehabilitačný pobyt v ADELI Medical Centre. Tu sa Danielov zdravotný stav opäť výrazne zlepšil. Veľkým a skvelým pokrokom bolo, že sa naučil sedieť, piť a jesť ústami a opäť vysloviť prvé slová. Danielovi fyzioterapeuti ho chvália, že je vo svojom cvičení veľmi poctivý a má jasný cieľ. Počas dvoch intenzívnych rehabilitačných pobytov v ADELI napredoval viac ako za celý rok predtým. Je preňho nesmierne dôležité neprestať a pokračovať v cvičení.

Daniel hovorí: „Ukázalo sa, že rehabilitácia pod dohľadom odborníkov sú cestou k naplneniu mojich snov – chcem sa vrátiť sa do práce, oženiť sa, mať rodinu. Bojujem za to zo všetkých síl a verím, že jedného dňa z tohto zápasu vyjdem ako víťaz.

Ďakujeme, že svojím príspevkom meníte osudy konkrétnych ľudí a dávate im šancu na lepší život.

KAŽDÝ KROK SA POČÍTA

Daniel Móri po úraze, neurorehabilitácia, Nadácia ADELI